Tko su ljudi s kojima Bandić ne smije komunicirati?

Vijesti 19. stu 201420:45 > 20:56
YouTube (screenshot)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon izlaska na slobodu ne smije utjecati na svjedoke. Među osobama s kojima Bandić ne smije komunicirati su i neka zvučna imena poput Mile Horvat, Sandre Perković, Stipe Gabrića Jamba, Martina Bienenfeld...

Među 180 svjedoka su i pročelnici najbitnijih gradskih ureda, poput onog za financije, prenosi Tportal.

Bandiću su izrečene mjere opreza kojih se mora pridržavati nakon izlaska iz Remetinca: zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa svjedocima te zabranu obavljanja službenih dužnosti.

Nadalje, osobe s kojima Bandić ne smije pričati su novinarka HTV-a Mila Horvat, atletičarka i Bandićeva gradska zastupnica Sandre Perković, bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo, šefica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Tportal neslužbeno doznaje da je na listi Bandićevih svjedoka sadašnji saborski zastupnik SDP-a i nekadašnji Bandićev bliski suradnik i zamjenik Ivo Jelušić. Među svjedocima je i Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, Vesna Majher, šefica financija Bandićeve predsjedničke kampanje, bivši šef Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba i bivša Bandićeva zamjenica…

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izašao je na slobodu iz zatvora u Remetincu. Danas oko 15 sati uplatio je jamčevinu od 15 milijuna kuna u gotovini te je tri sata nakon izašao iz zatvora. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu je prihvatilo jamčevine pritvorenom gradonačelniku Milanu Bandiću i ostalima u aferi Agram.