Izglasano financiranje prijevoza za srednjoškolce do lipnja

Vijesti 30. ožu 201608:25 > 10:10
N1

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje od 2016. do 2020. godine te prihvatila izvješće o pregovorima za sklapanje ugovora o jamstvu s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), za financiranje restrukturiranja Hrvatskih autocesta (HAC) kreditom od 250 milijuna eura.

Strategija pametne specijalizacije jedan je od obvezujućih uvjeta za povlačenje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Njezin dio je akcijski plan koji pokriva predviđene aktivnosti za provedbu od 2016. do 2017. godine. Donošenjem strategije “otključavaju” se alocirana sredstva u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. u iznosu od 664 milijuna eura, koja se usmjeravaju na poticanje znanstvene izvrsnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije.

Ključni ciljevi strategije su poticanje gospodarskog rasta i otvaranja radnih mjesta s fokusom na suradnju gospodarskog i znanstveno-istraživačkog sektora. Tematska prioritetna područja su: zdravlje i kvaliteta života; energija i održivi okoliš; promet i mobilnost; sigurnost; hrana i bioekonomija.

“Ovih dana ću biti u Vukovaru ja i par ministara, tema ce biti investicije. Jedan je invistitor tražio 10 tisuća hektara da može uložiti u Slavoniju. Idemo vidjeti kako pokrenuti investicije. Jučer smo ministar Panenić i ja se našli s Cvitanom i bio je koristan sastanak, također oko toga kako ubrzati investicije. Našli smo se i s nekim investitorima, ubrzat cemo proces investicija”, kazao je Orešković na početku sjednice Vlade, čiji je dnevni red dopunjen prijedlogom za financiranje srednjoškolskog prijevoza od travnja do lipnja 2016. godine.

Odluka je prihvaćena te je na taj način omogućena subvencija prijevoza srednjoškolcima koji žive udaljeno od svojih škola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.