Milanoviću više od 60 posto glasova, Komadini samo Rijeka?

Vijesti 02. tra 201618:08 > 18:10
Petar Glebov/PIXSELL

Prema neslužbenim podacima, odaziv u dvjema ključnim gradovima Milanovićevog izazivača, Zlatka Komadine, birači nisu nahrupili na birališta.

Birališta su zatvorena u 18 sati. Naša reporterka javlja da u SDP-ovom stožeru tvrde da Zoran Milanović pobjeđuje s više od 60 posto glasova.

Podsjetimo, predsjednik povjerenstva za izbor predsjednika SDP Vedran Lendić potvrdio je da je Zlatko Komadina poslao prigovor na izbore, odnosno da je u Šibeniku jedan birački listić ubačen prije početka izbora te nepravilnosti u drugim izbornim mjestima.

Pravo glasa ima 37.000 SDP-ovaca. Iako nema službenih podataka o odazivu, neslužbeno se doznaje da su gradovi koji su trebali Komadini donijeti podršku – Rijeka i Zagreb – imali prilično loš odaziv: u Rijeci je izašlo do 14 sati 20 do 25 posto SDP-ovaca, a u Zagrebu samo 3,150 do 17 sati, što je oko 50 posto.

Zoran Milanovic navodno osvaja 1783, a Komadina 1588 u Zagrebu, a Split uvjerljivo ide Milanoviću sa 1500, dok Komadina ima oko 670 glasova, javlja naša reporterka. Neslužbeno se doznaje i da je Komadina premoćno osvojio samo Rijeku.

Tim povodom je predstojnik premijerova ureda u vrijeme Zorana Milanovića, Tomislav Saucha, izmijenio profilnu fotografiju na Facebooku.

https://www.facebook.com/photo.php

Za dva tjedna se biraju Glavni odbor i Predsjedništvo SDP-a, što će pobliže pojasniti odnose snaga u SDP-u.

Od 20:30 sati gledajte SPECIJALNI PROGRAM N1 televizije o izborima u SDP-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.