Šator odlazi iz Savske i prije ljeta?

Vijesti 03. tra 201621:18 > 21:23
N1

Ostaje li šator ispred ministarstva branitelja ili će hrvatski branitelji koji prosvjeduju više od 530 dana ipak uskoro otići kući? I ministar i branitelji uklanjanje šatora ne žele direktno potvrditi, no obje strane rade na rješavanju problema koji su prosvjednike i doveli u Savsku u listopadu 2014.

Dali su naslutiti da bi se uskoro slika ispred ministarstva mogla promjeniti. Gotovo godinu i pol dana, naime, hrvatski branitelji prosvjeduju ispred ministarstva, no, čini se, da se dani u šatoru bliže kraju.

“Sačekajmo, o tome će odlučiti hrvatski branitelji, a moja je obveza rješavati probleme”, kaže ministar branitelja Tomo Medved.

Branitelji koji su u ovom trenutku u šatoru u Savskoj pred kamere nisu željeli stati, no rekli su mi da su tek sad došli na nulu s koje mogu početi razgovore s novim ministrom o svojim zahtjevima.

Jedan od vođa prosvjeda Dražimir Jukić tvrdi da će postupci ministra Medveda ipak biti odlučujući za uklanjanje šatora.

“To ne ovisi o braniteljima prosvjednicima, to ovisi o dinamici rješavanja problema koji su se nagomilali ovih godina. I kad neke stvari koje su kratkoročne budu riješene onda možemo razgovarati o micanju šatora”, kaže Jukić.

Presjek je prognoza da bi se mogao ukloniti najkasnije – do ljeta.

Pogledajte prilog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.