Vlada žali što ove godine neće biti Židova u Jasenovcu

Vijesti 04. tra 201622:13 > 22:20
Antonio Bronić/Reuters

Iz Vlade su izrazili žaljenje zbog odluke 10 židoskih općina koje su odlučile bojkotirati tradicionalnu komemoraciju žrtvama logora u Jasenovcu koja se treba održati 22. travnja. U Vladi smatraju da izneseni razlozi nisu razmjerni značaju njihovog najavljenoga izostanka.

‘Vlada iskreno smatra da je njihova nazočnost na komemoraciji iznimno važna i da izneseni razlozi nisu razmjerni značaju njihovog najavljenog izostanka. Podsjećamo da se Vlada Republike Hrvatske jasno i nedvosmisleno ogradila od govora mržnje, vrijeđanja i nesnošljivosti te osudila svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti. Isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima Vlada Republike Hrvatske smatra neprihvatljivom pojavom i poziva sve građane da svojim primjerom ne narušavaju ugled Republike Hrvatske’, odgovorili su iz Vlade na upit tportala.

Podsjetimo, koordinacija židovskih općina odlučila je da ove godine neće sudjelovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac zbog “politike nečinjenja” u odnosu na izmjene postava muzeja u Jasenovcu, te “dnevnopolitičkih događanja vezanih uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva”, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Koordinacije Ognjen Kraus.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.