Panenić ne zna koliko plaća stan: Skidaju mi s plaće…

Vijesti 06. tra 201612:32 > 12:41
N1

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić upitan je u četvrtku uoči sjednice Vlade hoće li participirati u troškovima smještaja u Zagrebu.

“Naravno, participiram! Plaćam”, kazao je. Na pitanje koliko plaća stan, odgovara: “Ne znam, morao bih vam pogledati – skidaju mi s plaće, ali nisam pogledao na izvatku”.

Nakon toga, Panenić je upitan smatraju li se u Mostu suodgovornim što nisu smijenili vodstvo policije ranije, odnosno prije pljačke zlata i gotovine u sjedištu Kriminalističke policije u Heinzelovoj.

Krivi su lopovi

“Odgovornost je na onima koji su napravili kriminalno djelo. Mi se ne možemo zaštititi apsolutno od krađe. Svjedoci smo da se krađa dogodila i na najčuvanijem mjestu, naravno da je ovo neugodno”, kazao je Panenić, dodajući da zbog smjena u policiji ne vjeruje da je ugrožena nacionalna sigurnost, već da ključni čovjek, ministar unutarnjih poslova, drži sve pod kontrolom.

O povezanosti incidenta sa željama potpredsjednika Vlade,Tomislava Karamarka, kazao je da o tome treba pitati ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića i prvog potpredsjednika, Karamarka.

Orepić je, pak, uoči sjednice Vlade samo kratko odgovorio na pitanje o stanu, odnosno plaća li stan u Zagrebu. Odgovorio je da ne plaća.

“Riješit ćemo problem stana, vidjet ćete na koji način”, kazao je novinarima ispred Banskih dvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.