Šustar o Filozofskom i KBF-u: Nije to posebno dramatično

Vijesti 06. tra 201612:46 > 12:52
N1

Ministar obrazovanja upitan je o mogućoj blokadi Filozofskog fakulteta i to zbog ugovora o suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom, koji dovodi u neravnopravan položaj studente Filozofskog te ima još nekoliko spornih točaka.

“I sam sam prošao nekoliko blokada – i u Pisi u Italiji kad sam studirao, kasnije u Rijeci i Zagrebu. Ja razumijem i jednu i drugu stranu, ali sa strane Ministarstva to je u domeni autonomije Svečilišta. Poznavajući i jednu i drugu stranu vjerujem da će pronaći rješenje koje je najbolje”, izjavio je Predrag Šustar pred Banskim dvorima.

“Ne vidim u tome ništa”, nastavio je. “Mislim da, kad se pogleda malo šira slika, takav vid rasprave je vrlo poželjan. Hrvatska već ima iskustvo studentskih nemira i uključivanja u širi društveni dijalog. Ne doživljavam to posebno dramatičnim. To su ljudi koji poznaju dobro te procese, ostavljam im da nađu najbolje rješenje”, ponovio je.

Upitan je što studenti Filozofskog dobivaju ovim spajanjem.

“Pitanje je radi li se o spajanju. Ako se govorio programima, koji mogu biti korisni studentima, onda – apsolutno! Međutim, treba ozbiljno porazgovarati o tome, vidjeti koje su prednosti takve mjere, a koje je najbolje rješenje, to će se kroz ovo definitivno iskristalizirati”, izjavio je ministar obrazovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.