Rovinj: Vlasnik kafića ima dva cjenika – za domaće i strance

Vijesti 06. tra 201616:02 > 16:03
Pixabay

Vlasnik jednog bara iz Rovinja koji je ovih dana dospio u medije zbog računa za dva capuccina koje je naplatio paprene 72 kune, priznao je da ima jedan cjenik za domaće, a jedan za strane goste.

U razgovoru za Glas Istre kazao je da je nakon toga postao predmetom diskusija i neugodnih komentara sugrađana, ali i drugih.

“Ovakvu medijsku pažnju smatram da nisam zaslužio, tim više jer nikome nisam učinio ništa nažao. Istina je da sam za strane goste dignuo cijenu, no nitko ne pita zbog čega. Dakle, prvo što želim demantirati je to da sam domaćem gostu naplatio 72 kune za dva kapučina, jer svi koji zalaze u moj objekt upoznati su s postojanjem dva cjenika – za domaće i strane goste. Račun koji je došao do medija naplaćen je stranim gostima, a od domaćih uzet sa stola i podmetnut kao njihov”, objašnjava Damir Humar, vlasnik bara.

Na upit je li i “guljenje” stranog gosta opravdano Humar kaže da nema govora o guljenju iz razloga što se cjenik nalazi na stolu pa svatko može pogledati koliko što košta. Kaže kako ovakve cijene nisu neuobičajene u Rovinju. Ipak, kako piše Glas Istre, cijene u njegovom baru odstupaju od onih u drugim kafićima na rivi.

“Doveden sam pred gotov čin”

Razlog je taj, tvrdi, što je “njegova” terasa, koja je na jednom mjestu bila duže od desetljeća, odlukom gradonačelnika Rovinja premještena na drugu lokaciju, bez ikakvog ranijeg nagovještaja i obavijesti da bi mu to pred sezonu moglo biti naloženo. Ono što nije u redu, kaže Humar, način je kako se Grad odnosno gradonačelnik ponio prema svom ugostitelju. Jer, kako objašnjava, da je ranije znao da će biti premješten a njegova terasa dodijeljena nekom drugom, pitanje je bi li se i ove sezone bavio ugostiteljstvom ili bi uzeo neku drugu lokaciju pa i posao.

“Doveden sam pred gotov čin po sistemu “uzmi ili ostavi”. A ne znajući što mi se sprema u svoj sam objekt uložio novac koji sad trebam zaraditi i vratiti. Eto, to je razlog zbog kojeg sam podigao cijene, uz činjenicu da danas moji konobari i ja moramo hodati 130 metara od šanka do stola na terasi za jednu kavu”, zaključuje.

Ova priča stigla je i do stranih medija, prenijeli i neki njemački poput Focusa i Süddeutsche Zeitunga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.