'Ideološki aparat pokušava se uvući na Filozofski fakultet'

Vijesti 06. tra 201622:26 > 07. tra 2016 07:47
N1

U srijedu je na Filozofskom fakultetu održan studentski plenum zbog najavljenog Sporazuma o suradnji s Katoličko-bogoslovnim fakultetom. Plenum je tu suradnju odbio. Za N1 govorila je Zrinka Božić Blanuša s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta.

Trebali li doći do sporazuma Filozofskog fakulteta i Katoličko-bogoslovnog fakulteta?

“Način na koji se pokušava uvesti ovaj ugovor o suradnji Filozofskog fakulteta i Katoličko-boglosvnog fakulteta je sporan zbog urotničkog načina na koji je već prije godinu dana došao na red Vijeća i sada kada se pojavio u revidiranom obliku. On ni na koji način ne štiti interese studenata Filozofskog fakulteta. Iz ugovora nije moguće isčitati niti jednu korist ili nešto dobro za Filozofski.

Možemo li reći da će se, ako dođe do suradnje, uništiti reputacija Filozofskog fakulteta?

“Mislim da je ovdje u pitanju puno više od reputacije. Preko ugovora o suradnji se jedan predmoderni ideološki aparat pokušava uvući na mala vrat u instituciju Filozofskog fakulteta.

Pitanje obrazovanja je ideološko pitanje “par excellance”. Ako imate ugovor koji otvara jednu stranu – od Filozofskog se očekuje da sve da na raspolaganje, dok s druge strane nemamo otvorenost KBF-a. Nije riječ o pravednoj suradnji.”

Što se sve događalo na plenumu Filozofskog fakulteta iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.