Dekan KBF-a: Svašta se govori, krenule su i prijetnje

Vijesti 07. tra 201622:39 > 22:52
Luka Stanzl/PIXSELL

Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta odlučio je prekinuti medijsku šutnju i komentirati temu suradnje s Filozofskim fakultetom, koja je u posljednjih nekoliko dana podigla dosta prašine.

‘Jutros za vrijeme predavanja, dvije velike predavaonice su okrenute na Vlašku ulicu, i dvojica mladića koja su prolazila su zastala ispred prodavaonice, gdje su ih studenti i profesor čuli kako komentiraju ‘ovo je KBF, treba im baciti bombu unutra’. Nastavnik je poslije predavanja došao k meni i rekao da treba početi govoriti. Jer svašta se počelo pričati, a sada su krenule i nekakve prijetnje. I evo, jutros smo prekinuli silenzio stampa’, kazao je Matulić gostujući u Dnevniku RTL-a.

Komentirao je i napise da se radi o napadu klerikalne desnice, koji se mogu čuti od protivnika suradnje KBF-a i Filozofskog fakulteta.

‘Ovdje se uzimaju neke parole ili floskule koje zapravo dolaze iz nekog dobro poznatog propagandnog ili propagandističkog konteksta, da bi se skrenulo pozornost javnosti, a onda pogotovo zainteresirane javnosti, Sveučilišta, studenata, nastavnika, s bitnih stvari – da se ovdje želi ostvariti jedan oblik suradnje koji je poželjan, hvale vrijedan, dobrodošao, koji svi potiču. To je horizontalna razmjena i mobilnost studenata i nastavnika. I mislim da time svi samo možemo dobiti, a nitko ništa izgubiti’, kazao je dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tonči Matulić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.