Hasanbegović došao na predstavljanje Goldsteinove knjige

Vijesti 08. tra 201619:01 > 20:19
N1

O reviziji povijesti i pokušajima umanjivanja ustaških zločina govori knjiga Slavka Goldsteina "Jasenovac - tragika, mitomanija, istina", koja se večeras predstavlja u Novinarskom domu u Zagrebu.

20:15 Reporterka Mirna Brekalo razgovarala je s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem. Uskoro donosimo cijeli intervju.

19:50 Nataša Mataušić: “Odgovornost, stručnost i poznavanje teme najvažnije je za Jasenovac. Fotografija ne može lagati, opis može.”

19:40 Povjesničarka Nataša Mataušić prikazala je fotografije koje prikazuju strahotu logora Jasenovac.

19:35 Na promociji knjige Slavka Goldsteina brojni poznati: Anto Nobilo, Milorad Pupovac, Emil Tedeschi, Vesna Teršelič

19:30 “Tzv. i kriva teza o “trostrukosti logora” u Jasenovcu relativizira užas logora smrti, jedinog logora koji je dokumentirano postojao na mjestu Jasenovca. Knjigu Slavka Goldsteina treba shvatiti kao poziv da se ustraje u dokumentiranoj borbi za istinu o logoru u Jasenovcu, ali i kao poziv široj javnosti, svim našim građanima, svima koji djeluju u javnosti u Hrvatskoj, da je ovo jedna točka otpora na kojoj će ovi koji pokušavaju umanjiti zločin i jasenački logor, polomiti zube, poruka je Đikića.

N1

19:20 Slavko se s bujicom krivih informacija činjenicu po činjenicu obračunava s onim što je iznešeno u knjizi četvero autora, Jasenovački logori i istraživanja, koja pokušava relativizirati i umanjiti zločinački karakter Jasenovca, poruka je Đikića.

“Knjiga je sjajna lekcija iz toga kako se sa zbilja teškim i opasnim izmišljotinama, i opasnim tezama polemizira, i kako ih se opovrgava na jedan dostojanstven, gospodski i spisateljski uvjerljiv način.”

19:00 Na promociju knjige o Jasenovcu pojavio se ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

N1

Inače, nešto prije predstavljanja gost Dnevnika u 18 povodom predstavljanja knjige bio je novinar i publicist Ivica Đikić, glavni urednik tjednika Novosti. Gostovanje je prenešeno OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.