Hasanbegović za N1: Nitko nema monopol na istinu

Vijesti 08. tra 201621:29 > 21:37
N1

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović pojavio se na predstavljanju knjige Slavka Goldsteina.

‘Nisam pročitao knjigu, tek sam pročitao njezine dijelove koji su se pojavili u Novostima’, kazao je ministar Hasanbegović za N1. Razgovarao je s Goldsteinom, ali taj je razgovor bio nastavak na njihove ranije susrete. ‘Ovo je vrlo važna tema i važno joj je pristupiti na ozbiljan i dokumentaristički način, lišen bilo kakve političke promidžbe’, kazao je ministar kulture.

Dodao je kako mu je tema koja se obrađuje u knjizi vrlo bliska. ‘Kao pojesničaru, vrlo je važno da o svim traumatičnim točkama hrvatske povijesti ipak ozbiljan pravorijek daje historiografija, bez iluzija da bilo tko od nas ima monopol na istinu’, rekao je ministar Hasanbegović novinarki N1.

Na pitanje kako komentira Goldsteinovu izjavu da je knjiga odgovor svima koji umanjuju zločine koji su se dogodili u Jasenovcu, ministar nije želio ništa dodati na njegove motive. ‘Pobude uvijek trebaju biti u prvom redu historiografske i znanstvene i to je najbolje jamstvo za kvalitetu bilo kojeg ozbiljnog povjesničarskog rada’, zaključio je ministar Hasanbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.