Uoči plenuma: Gošća Dnevnika smijenjena prodekanica Galić

Vijesti 12. tra 201615:41 > 15:46
YouTube screenshot

Dva sata uoči početka Plenuma Filozofskog fakulteta, u srijedu u Dnevniku u 18, gošća će biti Branka Galić, prodekanica Filozofskog koja je smijenjena ubrzo nakon tribine na kojoj je progovorila protiv suradnje s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.

Podsjetimo, Galić je smijenjena odlukom dekanskog kolegija, premda je to moguće napraviti samo odlukom Fakultetskog vijeća, dva tjedna nakon što je progovorila na tribini “Velečastivi na Filozofskom fakultetu”.

Odsjek za sociologiju zatražio je tajno glasanje o njenoj smjeni i izrazio joj podršku navodeći da su s Galić, prodekanicom za znanost i međunarodnu suradnju, uvijek imali iznimno profesionalnu i korektnu suradnju.

Galić se prošloga tjedna pojavila i na plenumu Filozofskog, koji je osim o suradnji s KBF-om raspravljao i o njenoj smjeni. Pozdravljena je ovacijama.

U ponedjeljak je dekanski kolegij osudio protivnike suradnje s KBF-om, optužujući ih za diskriminaciju, zatvorenost i isključivost. Uslijedila je i poruka plenuma da se njihovo protivljenje neprestano tumači kao sukob vjernika i ateista i to korištenjem “podle manipulacije” terminom “suradnja”.

Plenum, kao i prošloga tjedna, možete pratiti UŽIVOna portalu N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.