'Ne bih bio Oreškoviću u koži danas u Saboru'

Vijesti 13. tra 201609:02 > 09:09
N1

Gost pregleda tiska bio je Jasmin Klarić iz Novog lista, koji je kazao da nije siguran hoće li šef oporbe i premijer ulaziti u direktan duel na aktualnom satu u Saboru, ali predviđa da Tihomiru Oreškoviću svakako neće biti lako.

“Ne bih bio u koži Oreškoviću danas u Saboru – treba braniti nešto što je neobranjivo. Ništa se posebno nije dogodilo u zadnja tri mjeseca. Odustalo se od puno stvari iz kamapnje i ide se jasno u komercijalizaciju zdravstva. To se može se braniti samo obećanjima da će uskoro biti bolje, a to je nezahvalna pozicija”, kazao je Klarić.

U svemu ovome najlošije, po njegovom mjestu, prolazi Most nezavisnih lista.

“Loša, jako loša pozicija, uspjeli su u nekoliko mjeseci s 16 posto podrške u anketama pasti na rub izbornog praga”, kazao je.

“Oni će biti sasvim sigurno biti ‘Pedro’ za ono što nije ispunjeno. Ni jedna Vlada nikada nije ispunila sve što je obećala, no ovdje se čini da bi stvari mogle otići u suprotnom pravcu”, kaže kolega.

Na taj način, Most će postati stvar prošlosti, a jedina stvar koja im daje šanse za opstanak je izazivanje prijevremenih izbora.

“Pitanje je hoće li si pokušati zabetonirati slabiju, ali perspektivniju poziciju, jer kako je krenulo do kraja godine će pasti ispod izbornog praga”, kazao je za slučaj da to ne učine.

Aktualni sat možete pratiti UŽIVO na portalu N1, i u izravnom prijenosu na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.