'Ja uopće ne znam tko je smijenjen na HTV-u'

Vijesti 13. tra 201611:51 > 12:07
N1

Na aktualnom saborskom prijepodnevu premijer Tihomir Orešković i članovi njegove Vlade prvi put odgovaraju na upite zastupnika, budući je u Hrvatskom saboru počela novu sjednicu koja bi trebala potrajati do sredine srpnja.

‘Aktualac’ pratite na N1 televiziji i na našem portalu.

Željko Jovanović (SDP) je upitao Karamarka o smjenama na HRT-u u “pravoj orbanovskoj, ordoganskoj ili staljinističkoj maniri, što provodi v.d. ravnatelja koji je samo trebao raspisati natječaj za novog ravnatelja, a ne pretvoriti javnu televiziju u stranački bilten HDZ-a”.

Tomislav Karamarko mu je odgovorio: “Smijenili ste 40 urednika na televiziji kad ste došli na tzv. vlast. Ja kao gledatelj i pretplatnik želim da to bude javni, objektivni servis građana, koji neće biti stranački instrumentalizirana. Što se tiče staljinističkih metoda, pokazali ste ih u zadnje četiri godine. Ja se ne petljam u to i ne znam tko je smijenjen”, naveo je i zaključio: “”Mislim da ste vi problem, a ne mi”.

Jovanović je na to odgovorio da je podržao osuđenog dilera kokaina koji drogom plaća razne usluge, pa da se tome treba dodati i pritiske na Vijeće za elektroničke medije, prijetnje kazališnim redateljima… “Ostvaruju se prijetnje da će se kritički o HDZ-u moći govoriti razgovarati samo u četiri zida.”, kazao je, a onda podsjetio i na poruku HDZ-ovca Marasovića da će “pomesti sve nepodobne s HRT-a”.

“Uvodite totalitarni režim, nastojite staviti pod kontrolu medije, tajne službe i represivni aparat”, kazao je Karamarku i poručio mu da kolegi (Boži Petrovu) s kojim cijeli dan gleda na mobitel: “Uhvatite ga za ruku i pomozite mu da prestane lutati Banskim dvorima dok traži izgubljene reforme”.

TIJEK DOGAĐAJA na Aktualnom satu iz minute u minutu pratimo OVDJE.