Orešković na HNS-ovu budilicu: Slatko! Ne znam što je poruka

Vijesti 13. tra 201615:45 > 15:49
N1

Tihomir Orešković kazao je da je zadovoljan prvim aktualnim satom. "Pa jesam, prvi neću nikad zaboraviti", kazao je.

“Pitanja su bila široka, drago mi je da smo bili konkretni malo”, ocijenio je.

Upitan je za komentar činjenice da se cijela oporba neprestano obraćala potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, a ne njemu.

“Čuj, ne bih rekao da me ignoriraju, imao sam sedam pitanja (od 42, op.a.). Svaka stranka može odlučiti koga će pitati, ovo je demokracija”, kazao je Orešković.

Premijeru su novinari zatim prenijeli da se od zastupnika moglo čuti da ih on ili nije razumio ili da nije odgovarao na postavljena pitanja.

“Svatko će dati nekakav dodatni odgovor. Sami ste vidjeli da što god smo odgovorili, ako je i bio odličan odgovor, znali smo kakav će biti njihov odgovor. Možda nisam upoznat sa svim temama, ali imam jako dobro upoznate ministre, možda ja kao bivši financijaš sam tu malo jači”, kazao je Orešković.

Upitan je i za dar od HNS-ovih zastupnika. Poklonili su Vladi budilicu.

“Slatko”, kazao je. Upitan je zna li što su htjeli poručiti.

“A ne znam. Ne znam što je bila poruka. Ja mislim da Vlada radi, ja kao bivši financijaš gledam brojeve, a MMF je potvrdio rast od 1,9 i vrlo brzo će se vidjeti naš plan koji smo predstavili od početka”, kazao je i najavio otplattu duga.

“Za tjedan dana ili više ćete čuti što planiramo pokrenuti i kako planiramo smanjiti dug za 150 do 200 milijuna eura u prvoj polovici godine”, kazao je premijer.

Na pitanje podržava li Vlada kandidaturu Vesne Pusi za generalnu tajnicu Ujedinjenih naroda odgovara:

“Podršku Vlade gospođa Pusić ima od Vlade. To je diplomatska pozicija i nadam se da ćemo imati vremena sjesti i malo razgovarati kad se vrati iz New Yorka”, rekao je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.