Pogledajte novo vodstvo SDP-a

Vijesti 16. tra 201617:20 > 17:36
Robert Anic/PIXSELL

Vidović i Bernardić izabrani i u Predsjedništvo i Glavni odbor te im poručila da odluče u koje će tijelo ući.

U Predsjedništvo SDP-a ušli su Mirando Mrsić, Tonino Picula, Milanka Opačić, Mihael Zmajlović, Davorko Vidović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Biljana Borzan, Zdravko Ronko, Peđa Grbin, Željko Jovanović, Ranko Ostojić, Arsen Bauk, Branko Grčić, Davor Bernardić, Gordan Marac i Sabina Glasovac.

Budući da su Vidović i Bernardić, poznati kao unutarstranačka opozicija predsjedniku Zoranu Milanoviću, izabrani i u Predsjedništvo i Glavni odbor Gordana Sobol, koja je čitala rezultate, poručila im je da odluče u koje će tijelo ući. Budući da je običaj da se izabere Predsjedništvo, odmah je navela i da će ih u GO-u mijenjati sljedeći po broju glasova, Andrija Rudić i Čazin Kardašević. Ubrzo je započeo i drugi krug glasova, u kojem će se odlučivati o potpredsjednicima stranke.

Na SDP-ovoj konvenciji ukupno se registriralo 1.964 izaslanika, glasovanju je pristupilo njih 1.927, a završilo ga petero izaslanika manje, dakle 1.922, koliko je bilo važećih listića.

Zoran Milanović obratio se delegatima nakon izbora za ključna tijela stranke, odnosno izbora potpredsjednika SDP-a, o čemu možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.