"Proveo sam ugodan dan s predstavnicima diplomatskog kora"

Vijesti 16. tra 201619:51 > 20:05
Screenshot, Facebook

Potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, družio se s veleposlanicom SAD-a dok je ona "lajkala" tweetove kolege iz Austrije.

“Današnji dan proveo sam u ugodnom društvu predstavnica dijela diplomatskog kora u Republici Hrvatskoj. U opuštenoj smo se atmosferi družili i razgovarali o brojnim temama, od kojih je najvažnija bila kako pomoći ženskom poduzetništvu. S obzirom da smo bili na Farmi Drijade u Istri koju je podigla jedna uspješna žena usprkos brojnim preprekama, ovu smo temu proširili i razgovorom o poljoprivredi, obrazovanju i zaštiti životinja”, napisao je Tomislav Karamarko.

“Razgovoru o ovim važnim temama posebno su doprinijele veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država, Nj.E. Julieta Valls Noyes i veleposlanica Države Izrael, Nj.E. Zina Kallay Kleitman.”, navodi on.

Zanimljivo je da je upravo veleposlanica Izraela ovih dana reagirala zbog filma Jakova Sedlara “Jasenovac – istina”, kojemu je Karamarkov ministar kulture Zlatko Hasanbegović dao podršku odlaskom na premijeru, kao i bivši ministar branitelja iz HDZ-ove kvote Mijo Crnoja. Osim toga, veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država danas je uz njenog ausrijskog kolegu prozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, poučivši diplomatima da se ne smiju miješati u unutrašnje stvari Hrvatske. Više je diplomata, naime, hvalilo raspravu o medijskim slobodama u Hrvatskoj, što je predsjednici bilo neobično. Uskoro joj je stigao i odgovor austrijskog veleposlanika, koji je Valls Noyes tekođer postavila na svoj Twitter račun.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.