Damir Jelić: Evo, ja se ne slažem s Karamarkom!

Vijesti 17. tra 201617:46 > 17:48
N1

Ponovni izbor Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a za Dnevnik u 18 komentirao je potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić.

Upitan je da nam kaže rezultate izlaznosti članova HDZ-a na unutarstranačke izbore.

“Još se puno zbraja, puno matematike, ali zasigurno više od 30.000 koliku je imao potporu kada se kandidirao”, odgovara Jelić.

Na pitanje je li to zadovoljavajući odaziv, s obzirom da se HDZ hvali s više od 200 tisuća članova te je li demokratično i demotivirajuće imati samo jednog kandidata.

“Ovisi kako se gleda, može biti demotivirajuće za one koji nisu članovi ili ne prate rad Vlade i stranke. Ovo je jasna poruka potpore Karamarku i smjeru HDZ-u”, kazao je Jelić.

“Nema univerzalne teorije, ima onih koji misle da je jak izraz demokracije princip jedan član-jedan glas, a neki da je sustav s izaslanicima demokratičniji. Mi u HDZ-u imamo kompromis, predsjednici temeljnih ogranaka i predsjednik se biraju po jednom, a svi ostali po drugom principu”, kaže Jelić.

Na pitanje je li brojka od 200 tisuća članova realna ili su aktivni samo oni koji su izašli na izbore.

“Oni su daleko najaktivniji, no, brojka je pročešljana nekoliko puta i ona je realistična. Ali ja mogu postaviti i protupitanje – treba prijeći 25 kilometara do biračkog mjesta, a ima jedan kandidat”, kazao je Jelić.

Na pitanje o izjavi Tomislava Karamarka da mu je žao što nije imao protukandidata, iako se u HDZ-u govori o tome da je članove strah se kandidirati protiv šefa, Jelić odgovara:

“To što je šef HDZ-a Karamarko rekao da mu je žao, to je u redu, ali meni kao šefu njegovog stožera to nije žao. Evo vam izraza demokratičnosti – ja se s s njim ne slažem, toliko o demokratičnosti unutar HDZ-a!”, kaže Jelić.

“On se žrtvovao i nije premijer, to je presedan, ali to je učinio za boljitak Hrvatske. Sigurno je da su neki članovi to promišljali, bitno je da je članstvo reklo da podržava Karamarka, za boljitak Hrvatske.”, navodi šef izbornog stožera Karamarka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.