Predsjednica i Vesna Balenović 'nastradale' vrlo slično

Vijesti 20. tra 201614:49 > 14:53
N1

Obrazloženja o sukobu interesa predsjednice i o razrješenju predsjedničine bivše savjetnice za zviždače - upadljivo su slična.

Naime, Vesna Balenović, predsjedničina savjetnica za zviždače, smijenjena je nakon nekoliko mjeseci provedenih na Pantovčaku, nakon potvrđene informacije kako je Udruzi Zviždač tijekom 2011. godine INA uplatila donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna, o čemu Predsjednica Republike nije imala saznanja u trenutku imenovanja gospođe Balenović.

“Predsjednica drži kako je prihvaćanjem takve donacije nepovratno narušena vjerodostojnost i nepristranost  gospođe Balenović, inače dugogodišnje predsjednice Udruge Zviždač, kao njezine povjerenice za zviždače”, navedeno je u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Niti godinu dana kasnije, dolazi pravorijek Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prema kojemu je Kolinda Grabar-Kitarović povrijedila načela očuvanja vlastite vjerodostojnosti i nepristranostiu odnosu na HDZ tako što je neutrošenim novcem za kampanju, koji je dobila iz proračuna i uplatila ga HDZ-u, uplaćivala donacije davajući svojoj bivšoj stranci upute gdje ga uplatiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.