Hasanbegović ne osjeća odgovornost za više komemoracija

Vijesti 22. tra 201612:40 > 12:43
N1

"Žao mi je što je potpuno nepotrebno došlo do odvojenih komemoracija, ali ponavljam da je samo jedna komemoracija, a to je ova pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, ta koja se održala u dostojanstvu i ozračju pijeteta prema žrtvama", kazao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Upitan je i kakva je poruka svijetu činjenica da je bilo više komemoracijâ.

“Ovo manje govori svijetu, ovo puno više govori o unutarnjim političkim odnosima i ovo je refleksija tih odnosa”, kazao je ministar kulture.

“Poruka za svijet otišla je s današnje komemoracije na kojoj je su bili Vlade, Sabora, predstavnici Katoličke crkve, islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve”, kazao je Hasanbegović. Postavljeno mu je i pitanje osjeća li osobno odgovornost za postojanje više komemoracija.

“Odgovornost je isključiva na onima koji su postupili neodgovorno i iskoristili ovo vrijeme posebnog pijeteta za parapolitičke ciljeve koji nemaju veze s iskazivanjem pijeteta prema žrtvama”, kazao je Hasanbegović.

Upitan o stavovima predsjednika Koordinacije židovskih općina, Ognjena Krausa prema njegovim izjavama, Hasanbegović odgovara: “Kraus očigledno selektivno čita sve moje izjave”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.