Plenum raspravlja o razrješenju Uprave FF-a

Vijesti 22. tra 201613:38 > 13:46
Facebook/Plenum Filozofskog fakulteta

Plenum Filozofskog fakulteta ponovno zasjeda 27. travnja i za sada je definitivno utvrđena jedna točka: rasprava o razrješenju Uprave fakulteta.

Kao što se dalo naslutiti iz njihove jučerašnjeg priopćenja, smatraju da je dekan Vlatko Previšić zajedno sa svojim suradnicima po više osnova povrijedio prava studenata, ali i zaposlenika, idući im na štetu u slučaju ugovora sa Katoličkim bogoslovnim fakultetu.

Krajnje je vrijeme da se svi navedeni postupci trenutne Uprave fakulteta podvrgnu ozbiljnom razmatranju i da se u skladu s time odluči je li došlo vrijeme za promjenu na čelu Fakulteta, naveli su jučer.

O pritisku na dekana Previšića govore tri prijave protiv njega, vezane za slučaj smjene prodekanice Branke Galić, koju je dekanski kolegij, mimo odluke fakultetskog vijeća smijenio brzo nakon njenog javnog istupa na tribini o spajanju KBF-a i Filozofskog.

“Mi smo uputili pritužbu rektoru na postupanje dekana, jer smatramo da nije postupio po zakonu, a rektor ima pravo na nadzor zakonitosti postupanja dekana. Prijavili smo dekana pučkoj pravobraniteljici zbog diskriminacije na štetu moje klijentice, jer je razriješena zato što je javno rekla mišljenje koje se očito nije dopalo dekanu. Obratili smo se i etičkom povjerenstvu Filozofskog fakulteta zbog načina na koji blati moju klijenticu, a to nije u skladu s kodeksom fakulteta. Kako će se stvar rasplesti, ne znam, ali moguće je da bude razriješen sam dekan”, kazala je za N1 Lina Budak, odvjetnica smijenjene Galić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.