Nova stranka u političkoj areni – Nezavisna lista mladih

Vijesti 24. tra 201613:28 > 13:34
Jure Divic/HaloPix/PIXSELL

Nezavisna lista mladih, koja je osnovana 18. travnja i upisana u registar političkih stranaka kao 298. stranka na političkoj sceni Hrvatske, u subotu se predstavila na svečanoj skupštini u Vrgorcu.

Nezavisna lista mladih prva je ikad osnovana stranka u Vrgorcu i jedina hrvatska stranka koja ima sjedište u Vrgorcu, a za svog predsjednika izabrala je Antu Pranića. Za zamjenike predsjednika izabrani su Ivan Franić i Neda Primorac.

Stranka,u koju se na osnivačkoj skupštini upisalo 107 članova, izabrala je devetnaestočlani Glavni odbor, a za tajnicu stranke izabrana je Natalija Jurjević.

Na svečanoj sjednici stranke prisustvovali su gosti iz ostalih stranaka, dva ‘mostovca’, Nikola Grmoja i Miro Bulj, te predstavnici nekoliko nezavisnih lista iz gradova u Dalmaciji. Na skupštinu NLM-a kao gosti pozvani su predstavnici svih stranaka u Vrgorcu, a odazvali su svi, osim HDZ-a i HSP AS.

“NLM imat će punu podršku Mosta”, poručio je s govornice Nikola Gromoja, koji je u govoru kazao kako mu je jedan dužnosnik HDZ-a rekao da bi ‘oni dali sve da imaju jednog poput Pranića, jer ima više inicijativa u jednom danu, nego svi HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici zajedno’. “Ovi momci su naši prijatelji, vjerujem u njihovu pobjedu na slijedećim lokalnim izborima u Vrgorcu”, rekao je glasnogovornik Mosta na kraju svog govora čime je ‘pobrao’ pljesak dvjestotinjak prisutnih na skupštini stranke.

Na kraju skupštine svima koji su došli i koji su dosada glasali za NLM zahvalio se Ante Pranić, predsjednik stranke, koji je najavio dolazak novih i boljih vremena ‘u Tinov rodni grad’.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.