Previšić nije uspio smijeniti prodekanicu Galić!

Vijesti 25. tra 201614:06 > 14:09
N1

Plenum Filozofskog fakulteta izvijestio je na Facebooku kako dekan Vlatko Previšić ipak nije uspio u svojoj namjeri da smijeni prodekanicu Branku Galić.

“Fakultetsko vijeće: Branka Galić ostaje prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju”, napisali su nešto prije 14 sati.

Navode i kako je Vlatko Previšić nakon rezultata glasanja napustio sjednicu Vijeća.

Plenum FFZG-a

Napomenimo i da je plenum Filozofskog fakulteta ranije u ponedjeljak oštro osudio neovlašteno skidanje transparenta “Što je previše, Previšić je” s pročelja Fakulteta.

Prodekanica Galić je, podsjetimo, smijenjena na dekanskom kolegiju što je protivno pravilima, budući da je samo Fakultetsko vijeće ovlašteno za takav potez. Prošloga je tjedna dekan prekinuo sjednicu zato što se umjesto Galić na Vijeću pojavila njena odvjetnica Lina Budak kojoj Previšić nije dopustio sudjelovati na sjednici

Podsjetimo, dekan je zbog svojih poteza – pokušaja smjene Galić zbog protivljenja štetnom ugovoru između FFZG-a i Katoličkog bogoslovnog fakulteta – prijavljen pravobraniteljici za ljudska prava, etičkom povjerenstvu fakulteta i rektoru.

Plenum Filozofskog fakulteta ponovno zasjeda 27. travnja i za sada je definitivno utvrđena jedna točka: rasprava o razrješenju Uprave fakulteta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.