Plenum: Fakultetsko vijeće ne vjeruje Upravi, ovo je kriza

Vijesti 26. tra 201609:34 > 09:39
N1

Plenum Filozofskog fakulteta očitovao se o jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća, na kojemu je trebala biti smijenjena prodekanica Branka Galić, ali je zahvaljujući tajnom glasovanju ostala na svom mjestu usprkos traženju Uprave FF-a.

Prenosimo ga u cijelosti.

“Na današnjem nastavku sjednice Fakultetskog vijeća, unatoč namjeri Uprave Fakulteta da točku o razrješenju prodekanica perfidno izbjegne, članovi Fakultetskog vijeća uspjeli su izboriti tajno glasanje o razrješenju.

S obzirom na to da je dekan predložio razrješenje prodekanice Galić, a Vijeće danas demokratski taj prijedlog odbilo, u ovom se trenutku službeno može ustvrditi da Vijeće Filozofskog fakulteta više nema povjerenja u trenutnu Upravu i da se Uprava nalazi u višestrukoj političkoj krizi. Ako Uprava sama dosad nije shvatila, a posebice nakon današnje sjednice, da su upravo njihovi vlastiti dosadašnji nedemokratski i netransparentni postupci doveli do stanja u kojem je ugroženo normalno funkcioniranje Fakulteta i u kojem su opstruirani krucijalni poslovi koje bi Fakultet trebao obavljati, vrijeme je da studenti i radnici ovog Fakulteta to pitanje otvore.

Trenutno stanje nije održivo jer su ugroženi poslovi iz područja dvaju resora: znanosti i međunarodne suradnje te nastave i studenata. Na čelu jednog resora ostaje prodekanica Branka Galić u koju dekan nema povjerenja, dok mjesto prodekana za nastavu i studente i dalje ostaje prazno”.

U srijedu 27. travnja u 20h u dvorani D7 o tom će se pitanju, smjeni Uprave, raspravljati na Plenumu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.