Za danas pripremite kišobrane, a ako vozite – strpljenje

Vijesti 27. tra 201608:39 > 08:39
Luka Stanzl/PIXSELL

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Potkraj dana uz zahladnjenje mogući su mjestimice susnježica i snijeg, uglavnom u višem gorju. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva, u gorskoj Hrvatskoj malo niža, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Puhat će povremeno umjeren vjetar, ponegdje i jak jugozapadni, kasno poslijepodne i navečer sjeverni. Na većem dijelu Jadrana umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu jugozapadnjak, navečer i u noći bura.

HAK: Kolnici mjestimice mokri

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Na autocesti A1 kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera, između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka te Šmrika-Križišće u smjeru Rijeke.

Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić, na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom, uz privremenu prometnu regulaciju. Do 30. travnja od 8 do 19 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.