Branitelji iz Vukovara protiv dostavljanja šatora u muzej

Vijesti 28. tra 201616:46 > 17:03
Robert Anic/PIXSELL

Zapovjednici obrane Vukovara kao i većina branitelja protivi se najavi čelnika braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66. kako će šator, koji je tamo bio postavljen 555 dana, nakon prosvjeda biti prevezen u Vukovar.

”Tako nešto je nedopustivo i skandalozno. Neka rade sa šatorom što god žele, ali njemu nije mjesto u Vukovaru. Mi smo se za braniteljska prava borili davnih dana i taj šator sada ne može biti simbol ničega, a posebno ne Domovinskog rata, vukovarskih branitelja i njihove žrtve tijekom 1991. Ne znam iz kojeg razloga bi se taj šator trebao nalaziti u Vukovaru i zašto je to uopće netko i predložio”, kaže ratni zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, Mladi Jastreb.

Dodaje i kako je protiv takve ideje većina vukovarskih branitelja, ali i samih građana Vukovara, te da dobiva brojne pozive iz cijele Hrvatske koji traže da se spriječi taj plan, piše Večernji list.

Podsjetimo prosvjednici iz Savske jučer su uklonili šator koji je 555 dana stajao ispred Minstarstva branitelja na Trgu Nevenke Topalušić. Nakon što su ga rastavili najavili su kako ga planiraju odnijeti u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.