Šator je degradacija Vukovara, on ne znači ništa za Hrvatsku

Vijesti 30. tra 201608:18 > 08:23
N1

Unatoč protivljenju zapovjednika obrane Vukovara 1991. godine i mnogih branitelja iz grada heroja, šator u kojem su 555 dana u Savskoj 66 u Zagrebu trajali braniteljski prosvjedi ipak je dopremljen u Vukovar.

U petak je taj šator osvanuo u krugu vukovarske vojarne, gdje se nalazi i Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut, vukovarski branitelj i bivši logoraš, upitan za dopremu šatora, kratko nam je rekao samo kako je konačna odluka o tom pitanju “u ingerenciji Ministarstva branitelja i Upravnog vijeća” Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

“Moj stav oko takvih pitanja je neutralan”, zaključio je.

Da je šator “dovučen u Vukovar”, u petak je čuo i ratni zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb, koji se usprotivio već i samoj takvoj ideji.

“To je nedopustivo, to je degradacija Vukovara. Što šator ima s Vukovarom? Taj šator Vukovaru ne znači ništa, ni Hrvatskoj”, rekao je Borković.

Dodao je da su ga ovih dana “ogorčeno ljudi zvali, i branitelji i zapovjednici iz Vukovara” govoreći mu neka ne dopusti da se šator iz Savske 66 premjesti u Vukovar.

“Ne znam kome je palo na pamet da tom šatoru bude mjesto u Vukovaru, u Memorijalnom centru Domovinskog rata. To je nevjerojatno”, kazao je Borković i zaključio: “To je nagrđivanje svetinje. Vukovar je temelj države, a ne da se na taj način pojedinci odnose prema temeljnim vrijednostima stvaranja Hrvatske”, piše Glas Slavonije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.