Josić: Nitko nas nije pitao može li šator u Vukovar

Vijesti 01. svi 201608:23 > 08:29
Robert Anic/PIXSELL

Predvodeći Stožer za obranu hrvatskog Vukovara,Tomislav Josić postao je jedan od najprepoznatljivijih braniteljskih čelnika u Vukovaru i Hrvatskoj. Josić je imenovan i savjetnikom vukovarskoga gradonačelnika za pitanja branitelja, a smatra da šatoru iz Savske nije mjesto u Vukovaru.

‘Mislim kako tome šatoru nije mjesto u Vukovaru, a posebno mu nije mjesto u Memorijalnom centru Domovinskoga rata koji se nalazi u krugu nekadašnje vojarne. U njemu su izloženi eksponati iz Domovinskoga rata s kojima šator nema veze. Tu se nalaze oružje i oruđe iz Domovinskoga rata, vukovarske bitke, simulirana soba logora i razni drugi eksponati iz toga vremena. Ne znam što bi iz Domovinskoga rata predstavljao šator i kakve on uopće ima veze s Domovinskim ratom’, kaže Josić za Večernji list.

Nito ih, kaže, nije obavijestio da šator stiže u Vukovar.

‘Sve što smo znali o tome čitali smo u medijima ili smo pak čuli kroz priče. Međutim, nitko nas nije nazvao, pitao, dogovorio neki razgovor kako bismo mogli i mi reći svoje mišljenje i stav. Vjerujem da je netko to učinio da bi sve bilo drukčije i da danas ne bismo svjedočili svemu ovome.

Treba odvojiti stvari vezane uz Domovinski rat i stvari koje se odnose na kasnije vrijeme. Čisto da objasnim. Mi nismo ni za to da u nekoj budućnosti u Memorijalnom centru eksponati budu i dvojezične ploče koje su postavljane na pročelja fasada nekih objekata u gradu. U centru nema mjesta ni za čekić kojim je Marijan Živković razbio postavljenu ploču na zgradi policijske postaje. Slijedom toga, sutra bi se moglo dogoditi da nam u centar dopreme i ražanj da ga izložimo jer je skupina branitelja ispekla janje na njemu jer i to je vezano za Domovinski rat i branitelje’, govori vukovarski branitelj.