'Hrvatska je postala kompromitirana u svjetskim razmjerima'

Vijesti 04. svi 201611:34 > 11:38

Zaslijepljeni nacionalizam najveći je štetočina vlastitoj državi i narodu, citirao je Slavko Goldstein rečenicu iz njegove knjige "Jasenovac – tragika, mitomanija, istina" koja je u povodu Dana oslobođenja Rijeke predstavljena u prepunoj Gradskoj vijećnici.

Dodao je da je nacionalizam bolest koja drijema i da kada se probudi, zaista, postaje najveći štetočina.

Ta knjiga napisana je, podsjetimo, kako bi razotkrila laži i falsifikate navedene u knjizi “Jasenovački logori – istraživanja”, a dogodilo se i to da usput demantira i falsifikate iz filma Jakova Sedlara “Jasenovac – istina”.

“Teza da su u Jasenovcu bila tri logora je plasirana kako bi se umanjio smrtonosni karakter za vrijeme ustaškog režima. Odlučio sam napisati knjigu kada sam vidio da se ta knjiga prezentira u osnovnoj školi. Išao sam od navoda do navoda i odgovarao istinom. Knjiga ‘Jasenovački logori’ počinje s laži da je mrtav čovjek svjedočio na jednom sudu, a završava dokumentom koji je ključan za tezu te knjige i za koji sam dokazao da je falsifikat. Dakle, taj uradak počinje s glupošću, a završava s laži“, pojasnio je Goldstein, prenosi Novi list.

Izjavio je i kako je Hrvatska u tri mjeseca postala kompromitirana u europskim i svjetskim razmjerima te da je Rijeka jedan od rijetkih punktova za pružanje otpora.

“Za to plaća cijenu, ali nadam se da će Rijeka ustrajati”, poručio je autor za Novi list.

Goldsteinova knjiga je poziv da Jasenovac i istina o njemu bude zadnja točka obrane s koje se civilizirana i demokratska Hrvatska nikada neće maknuti, kazao je glavni urednik Novosti Ivica Đikić, navodeći i da je teza o tri logora je u potpunosti iskonstruirana i falsificirana kako bi se umanjilo zlo u vrijeme NDH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.