Panenić o pečatima: Doći će do ozbiljnih promjena

Vijesti 04. svi 201611:43 > 11:57
N1

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić u srijedu je dao izjavu za medije u kojoj je komentirao ukidanje pečata koje je predložio Vladi.

Za tijela državne uprave bi se najprije izanaliziralo koji su pečati obavezni. “Želimo utvrditi koji su i oni će biti izuzeci, ako su obavezni u međunarodnom poslovanju”, rekao je Panenić.

Kaže i da je to bez analize učinka nemoguće napraviti.

“Ona se radi, i u sljedećih deset dana će s radnom skupinom moći raspraviti o zaključcima, a po prvim rezultatima će doći do ozbiljnih promjena”, rekao je.

“MOST postupa po programu koji smo donijeli na početku Vlade. Nema tu ništa sporno ako idemo prvo raditi analizu. Ova vlada će donijeti zajedničku odluku, i svi su pozvani dati svoj doprinos. Kao bivši čelnik lokalne samouprave jedne općine mogu reći da ima prostora za unapređenje”, rekao je o reformi lokalnih samouprava.

“Želim da ne samo ja, nego i moja obitelj ima sve privilegije kvalitetnog života u lokalnoj samoupravi, i nije potrebno raspravljati o tome treba li neka općina ili grad postojati, nego je stvar u tome da se povežu funkcije”, rekao je Panenić.

Podsjetimo, premijer je na sjednici Vlade kazao kako ‘pečat imaju još samo Grčka, Irska i Hrvatska, istakao je premijer na početku sjednice Vlade. Tko god ga ima, može ga staviti u ladicu za uspomenu“, kazao je Tihomir Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.