'Ovo su najdramatičniji trenuci ove Vlade'

Vijesti 11. svi 201612:19 > 12:23
N1

Trenutnu parlamentarnu krizu i moguću promjenu većine za N1 televiziju komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Ovo su najdramatičniji trenuci od sastavljanja ove vlade. Situacija je nepodnošljiva i očekujem da se premijer obrati javnosti. Pretpostavljam da osjeća odgovornost prema državi”, rekla je Kosor.

“Premijer se ovaj puta mora obratiti, bez smješka, bez floskula i pričanja o provođenju reformi. Funkcioniranje vladajuće većine je dotaknulo dno u političkom smislu.”

BUZ-ov zastupnik Milivoj Špika pridružio se klubu Milana Bandića i rekao da je ‘praktično je posložena nova parlamentarna većina’.

“Premijer ne može raditi ako ima ovoliko napada na Vladu i sebe u jednom danu, u smislu izjava gospodina Špike. Vlada konfuzija i slažem se sa svima onima koji tvrdi da mali partneri u koaliciji zapravo danas istupaju prema nekoj vrsti dogovora. Čuli smo danas kojekakve optužbe unutar same vladajuće koalicije. To je nezabilježeno. Treba se prebrojati vojska, to je nužno. Ako svi osjećaju odgovornost prema narodu”, kazala je Kosor.

Bivša premijerka također je kazala da se situacija mora rješavati u parlamentu.

“Ako većina u Saboru ne podupire premijera mora se pokrenuti postupak iskazivanja nepovjerenja predsjedniku Vlade”, upozorila je Kosor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.