Kakvo nas vrijeme očekuje na početku tjedna

Vijesti 16. svi 201607:31 > 07:34
Pixabay

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Jutro na Jadranu mjestimice oblačnije uz kišu, osobito na jugu, a u unutrašnjosti lokalno magla.

Danju je samo ponegdje moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak, izglednije u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za ponedjeljak.

Vjetar slab, u istočnim predjelima do umjeren sjeverozapadni, u gorskim sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, prijepodne i jaka bura, osobito podno Velebita, a na otvorenom moru poslijepodne sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 17 na kopnu, a od 17 do 21 Celzijev stupanj na Jadranu.

Zbog jake bure ograničenja u prometu

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sav promet. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ima je na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Velike Kopanice.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji. Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Katamaran na liniji 9603 Starigrad- Bol- Split ne pristaje u luku Jelsa. Trajekti plove prema redu plovidbe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.