'Neka Markić i Ilčić obrazuju svoju djecu, moju neće'

Vijesti 25. svi 201616:17 > 16:34
PIXSELL, N1, Facebook

Voditelj ekspertne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić danas u podne je objavio kako daje ostavku zbog nezadovoljstva odlukom Odbora o proširenju radne skupine i preslagivanjem kadrova unutar skupine. Ovakva njegova odluka pokrenula je lavinu reakcija.

Iz najveće oporbene stranke su poručili kako ministar Šustar mora dati ostavku.

”Tužan dan za obrazovanje u Hrvatskoj. Desnica je izvršila desant na Kurikularnu reformu i nastavljaja konzervatinu revoluciju”, poručili su iz SDP-a.

Oštar je bio i SDP-ov zastupnik Gordan Maras koji je također zatražio Šustarovu ostavku.

”Marginalci bi nam određivali živote. Svi su se složili da je reforma obrazovanja dobra, ali ne, oni ne daju. Šustar nakon ovog neka da ostavku, a mi ćemo braniti obrazovanje svoje djece ukoliko treba i na ulici. Neka Markićka, Ilčić i slični “obrazuju” svoju djecu, moju neće. Ne dam”, poručio je Maras.

Iz redova HNS-a svoje nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja pokazao je zastupnik Goran Beus Richembergh.

”Ovaj dan je zaslužio da bude proglašen danom žalosti. Ne sjećam se ružnije i tužnije vijesti. Vladajuća politička garnitura (koja nakon ovoga ne zaslužuje više ni zrno poštovanja nego samo da ih se naziva štetočinama) gurnula je u ambis jednu od najvažnijih razvojnih reformi ove zemlje. Nije to samo politikanstvo jedne partije na vlasti. To je mnogo opasnija stvar. Radi se o agresivnoj i ustrajnoj primitivizaciji, konzervativnoj revoluciji koja želi zatvoriti društvo u hermetičku kutiju neznanja i stvoriti naciju poslušnih i manipuliranih ljudi bez samopoštovanja, slobodne i kritičke misli i kreativnosti. Ljude bez slobode i nade. Ljude na odlasku. Valja nama preko rijeke”, poručio je rezihnirano putem svog Facebook profila.

Poznati profesor matematike i fizike Toni Milun također je rezigniran. Na Twitteru je HDZ-u i Mostu kratko poručio: ”Sramite se zbog nebrige za mlade”.

Bojan Glavašević poručio je da je ova vlast “nije nenarodna jer ju je narod (dijelom) izabrao, ali je protunarodna jer radi na njegovu štetu”.

Bivša premijerka Jadranka Kosor Jokiću je izrazila podršku kratkim tvitom u kojem je napisala: ”Plješćimo Jokiću i mi”, ali nije propustila kritizirati Vladu.

”Kaže da će biti faktor stabilnosti i da to jamči u danu kad bujaju afere i štetne odluke. Od školstva do zdravstva. Ali faktor to ne vidi”, napisala je.

Ostale rekacije nakon Jokićeve ostavke pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.