Šustar: Ne prihvaćam razrješenje koje je tražio Jokić

Vijesti 25. svi 201617:54 > 17:56
Sanjin Strukić/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Predrag Šustar ne prihvaća ostavke članova Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme, poručuje da reforma ima jednoglasnu potporu Vlade i poziva na prihvaćanje povjerene odgovornosti, priopćeno je u srijedu poslijepodne iz Minsitartva znanosti, obrazovanja i sporta.

“Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene. Predrag Šustar”, stoji u kratkoj izjavi ministra Šustara, koju je medijima prenijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Iz ministarstva najavljuju da će više o tome ministar reći na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27. svibnja u 10 sati.

Podsjetimo, voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić zatražio je u srijedu od ministra Predraga Šustara razrješenje stručne skupine, zbog nezadovoljstva odlukom Odbora o proširenju radne skupine i preslagivanjem kadrova unutar skupine.

“Uvijek smo bili spremni i htjeli proširiti ovu skupinu, no ne možemo pristati na političke utjecaje – s lijeva, desna ili centra. Struka mora uvijek biti ispred politike. Ljudi moraju uvijek biti ispred dokumenata. Slijedom toga zahtjevamo razrješenje s mjesta voditelja i članova stručne radne skupine od strane ministra Šustara, i molimo ga da to prihvati. Nadamo se da će ovo društvo nastaviti proces i spremni smo pomoći”, kazao je Jokić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.