FOTO | Najzapaženiji transparent masovnih prosvjeda

Vijesti 02. lip 201610:40 > 11:03
N1

Društvene mreže i u četvrtak su u Hrvatskoj preplavljene fotografijama i komentarima prosvjeda za podršku kurikularne reforme održanog u srijedu, u organizaciji inicijative "Hrvatska može bolje".

Moglo se tijekom prosvjeda, osim tisuća i tisuća građana u više gradova, pa i izvan Hrvatske, vidjeti zanimljive poruke na plakatima i transparentima koje su građani pripremili. Jedan je izazvao buru reakcija i dijeljenja na društvenim mrežama.

Mladić drži poruku “Kakva Vlada – takav transparent” – što je kratka i jasna poveznica prema glavnom problemu cijele reforme obrazovanja: politika.

Opis Vlade ilustriran je vizualno: plakat je “siromašan”, papirima ispisan po kartonu, i zadnje slovo “T” koje se jedva drži za ostatak transparenta, baš kao što se Vlada zadnjih mjeseci jedva drži ‘na hrpi’

Upravo političke odluke utječu na usporavanje reforme obrazovanja koje je ključno za hrvatsku budućnost.

I dok se vladajući – što ograđuju, a što optužuju oporbu da je organizirala prosvjed – građani su im na prosvjedima jasno poručili: Ne damo budućnost svoje djece!

Maja Sever / Twitter

Jedan od zapaženijih transparenata na prosvjedu podrške nastavku kurikularne reforme u Zadru u srijedu bio je “Ilčiću, ne zna tvoja desnica što može ljevica” koji je držao Jure Zubčić, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a no on je zbog toga završio na razgovoru s policijom. Detaljnije OVDJE.

Četiri zahtjeva prosvjednika možete čitati OVDJE, što su poručili govornici možete pročitati OVDJE, dok o tijeku prosvjeda možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.