Šustar: Živimo u komediji zabune; reforma ide dalje

Vijesti 02. lip 201613:12 > 13:15
N1

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u četvrtak nije htio komentirati jučerašnje prosvjede diljem zemlje, ali i van granica Hrvatske, kojima je cilj bio podržati kurikularnu reformu i Borisa Jokića.

“Kurikularna reforma je poželjna i s njom trebamo nastaviti. Razumni su uvjeti koji su postavljeni jučer na prosvjedima, ali ispod radara prolazi reforma visokog obrazovanja”, kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, javlja RTL.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
Janko S.
N1
Dubravka Novak
Igor Šimunić
N1
N1
N1
N1
N1
N1

“Živimo u komediji zabune, a svi želimo isto. U partikularnim pogledima se samo razlikujemo. Moramo se vratiti u institucije i vidjeti kako one mogu pomoći procesu. Reforma mora ići dalje i na tu reformu se mora nadovezati visokoškolska reforma”, dodao je.

Rekao je i da je jučerašnji prosvjed “bila fešta”, inzistirajući i dalje da tako nazove prosvjed na kojem je tisuće građana sudjelovalo da bi Vladi poručilo da ne može zbog političkih rasprava zaustavljati reformu obrazovanja.

“Ali to je dobro jer su ljudi pokazali da im je stalo do obrazovanja”, dodao je ministar.

Četiri zahtjeva prosvjednika možete čitati OVDJE, što su poručili govornici možete pročitati OVDJE, dok o tijeku prosvjeda možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.