Demanti: 'Markić se ne zalaže za zabranu prava na pobačaj'

Vijesti 06. lip 201611:58 > 13:11
Zarko Basic/PIXSELL

Odvjetnik Željke Markić u redakciju portala N1 info poslao je zahtjev za demantijem vijesti objavljene na našem portalu. Demanti prenosimo u cijelosti.

‘Dana 27. svibnja 2016. godine na internetskom portalu hr.n1info.com, objavljen je članak pod naslovom: “Markić i Hasanbegović na kavi u centru Zagreba” autora N1 Hrvatska u kojem su iznesene neistinite informacije o dr. Željki Markić:

“Ministar kulture Hasanbegović pio je kavu sa Željkom Markić, žestokom zagovornicom zabrane prava žena na pobačaj, te inicijatoricom prije održanog referenduma “Za obitelj”, koji je još više suzio prava homoseksualnih parova u Hrvatskoj.”

Citiranim tvrdnjama teško su povrijeđena prava dr. Željke Markić, budući da su iste neistinite u cijelosti te usmjerene isključivo nanošenju štete i difamiranju dr. Željke Markić.

Podnositeljica zahtjeva ovime, putem svog punomoćnika, ispravlja gore citirane neistinite informacije i očituje se kako slijedi:

Neistinita je tvrdnja da je dr. Željka Markić zagovornica zabrane prava žena na pobačaj. Dr. Željka Markić nikada nije, niti u jednoj svojoj izjavi ili javnom nastupu izrekla da se zalaže za zabranu prava žena na pobačaj.

Neistinita je, nadalje, tvrdnja kojom autor članka sugerira da su referendumom “Za obitelj” kako ga autor naziva, a kojeg je dr. Željka Markić bila jedan od članova organizacijskog odbora, sužena prava homoseksualnih parova u Hrvatskoj. Na predmetnom referendumu nije se izjašnjavalo o pravima homoseksualnih parova u Hrvatskoj, već o braku kao zajednici mukarca i žene te se tim referendumom nisu regulirala, pa tako ni sužavala prava homoseksualnih parova.

Kako tvrdnje koje su iznesene u članku evidentno nisu istinite niti su potkrijepljene bilo kakvim činjenicama, vidljiva je očita namjera nanošenju štete časti, ugledu i dostojanstvu dr. Željke Markić.’