Šustar najavio prihvaćanje Jokićevog razrješenja

Vijesti 08. lip 201612:13 > 12:23
N1

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar bio je jedan od rijetkih koji je nakon sjednice Vlade stao pred novinare.

”Sami pratite kakva je situacija. Nemam kristalnu kuglu i nisam Nostradamus. Nadam se da će se situacija smiriti. Moje je iskustvo gledajući škole da je prevelika uzenmirenost, a to nikome nije potrebno ja bih volio da se situacija smiri i da funkcioniramo te da se dogovorimo. Velika je uznemirenost u javnom prostoru, a to nikome nije potrebno”, kazao je Šustar.

Na novinarsko pitanje: ”Jeste li se spremni odreći Tomislava Karamarka u bilo kojem scenariju”, Šustar je bio neodređen.

”To je stvar dogovora. Na prvom mjestu mora biti interes građana”, kazao je on.

Govorio je i o kurikularnoj reformi.

”Poruka je vrlo jasna reforma se nastavlja i stavlja pod okrilje Ministarstva. To je pretjerano važan projekt da bi bio personaliziran”, kazao je.

”Bojim se da je razrješenje Ekspertne radne skupine nešto što ne može više čekati. Nekoliko puta smo razgovarali, pokušao sam ih nagovoriti da se vrate. Premalo je vremena, a prevelik je posao da bi ovisili i natezali se oko toga. Reforma ide dalje i moramo je depersonalizirati tako da nitko, o kome god se radi, ne može proces dovoditi u pitanje”, kazao je.

”Prekoračili smo neke rokove, ali neki vid suradnje s Ekspertnom radnom skupinom će ostati”, kazao je Šustar.

Novinari su Šustara upitali i je li mu bilo neugodno s Mostovim ministrima na sjednici Vlade.

”Sad ću vam dati ekskluzivu – bili smo na ručku s Mostovim ministrima. Mi smo kolege. Bilo je povoljnih i manje povoljnih faza. Ajmo vidjeti što se može napraviti do kraja, makar zvučalo naivno”, kazao je Šustar

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.