Milinović: Dobit ćemo novog mandatara

Vijesti 09. lip 201607:12 > 07:16
N1

Aktualnu krizu vlasti u Otvorenom su u srijedu komentirali HDZ-ovac Darko Milinović, HNS-ova Anka Mrak Taritaš i Laburistica Nansi Tireli.

Milinović je komentirao pismo europarlamentaraca HDZ-a koji su pozvali kolege da ne glasaju za smjenu Oreškovića. “Svi mi u HDZ-u trebamo štititi jedinstvo stranke koje se ne štiti otvorenim pismima. Moramo izbjegavati teške riječi i paziti što govorimo. Zbog onog što kažemo danas, sutra se možda neće moći sastaviti Vlada. HDZ ne smije komunicirati otvorenim pismima”, kaže Milinović.

Tireli je rekla da Laburisti imaju podršku koalicijskih partnera u traženju izvanrednih izbora. Anka Mrak Taritaš rekla je “kako moramo glasno i jasno reći dosta.”

“Nemamo neku paralelnu zemlju u koju bismo mogli otići. Zaboravili smo što je Petrov potpisivao kod javnog bilježnika. Sve žarulje svijetle u crvenom. Treba imati hrabrosti i reći idemo na izbore”, kazala je Mrak Taritaš.

Milinović je izjavio kako je Karamarko danas poručio da je spreman napraviti sve što je u interesu Hrvatske. Tireli je naglasila kako Karamarko ne podnosi nikakvu žrtvu jer je on i izazvao cijeli kaos aferom Konzultantica. “Iz njegove sam izjave shvatio da je spreman povući se”, rekao je Milinović i dodao kako je premijer generator svih kriza. Kazao je kako su sve nesuglasice koju su dosada imali s Mostom riješili.

“Neću dopustiti svom premijeru da u kriznoj situaciji otkaže sjednicu Vlade i otiđe u SOA-u. Kada premijer nakon sastanka u SOA-i poruči da Petrov i Orešković moraju odstupiti vraćaju nas u vremena kad se represivni aparat koristio u političke svrhe. Dosta je ultimatuma HDZ-u”, kazao je Milinović i naglasio kako ćemo dobiti novog mandatara.

Rekao je kako će novi mandatar morati imati i podršku dijela Mosta. Nije htio nagađati kako bi novi mandatari mogli biti Tolušić ili Milošević, ali je poručio kako ne bi imao ništa protiv.

“Mislim da nije uvjet da mandatar bude iz HDZ-a”, rekao je.

Nansi Tireli podsjetila je kako su HDZ i Most predložili Oreškovića te su oboje podjednako krivi za krizu. Mrak Taritaš rekla je kako ova Vlada nema šanse te se samo produžuje agonija. MIlinović je kazao da će u slučaju da na novim izborima HDZ prođe lošije nego na prošlim, odgovornost snositi Karamarko.

“Kada bi Povjerenstvo odlučilo da je Karamarko bio u sukobu interesa, to su onda ozbiljne stvari i predsjedništvo bi moralo donijeti ozbiljne odluke”, kazao je Milinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.