Hrvatska može bolje dijeli svjedodžbe zastupnicima: Sjedi, 1

Vijesti 09. lip 201615:57 > 16:04
N1

Predstavnici inicijative "Hrvatska može bolje" saborskim zastupnicima će u petak, povodom završetka školske godine, podijeliti svjedodžbe o nedovoljnom uspjehu ispred Hrvatskog sabora.

“Hrvatski sabor je propustio ključnu priliku da spriječi štetnu politiku obrazovnih vlasti i usvoji zaključak o obrazovanju kao ključnom nacionalnom prioritetu, dok je Vlada nastavila krajnje neodgovoran odnosa prema Ekspertnoj i stručnim radnim skupinama koje su oblikovale proces reforme. Zbog takvog zaustavljanja cjelovite kurikularne reforme, sutra, na zadnji dan škole, kada učenici i odgojno-obrazovni djelatnici slave kraj školske godine, inicijativa Hrvatska može bolje dodijelit će saborskim zastupnicima ocjenu NEDOVOLJAN”, stoji u najavi.

Ocjena nedovoljan osobito je upućena onima koji su nanijeli direktnu štetu hrvatskom obrazovnom sustavu i budućnosti mladih generacija pa time i društvu u cijelosti koje danas nema niti jednog čvrstog institucionalnog i društvenog uporišta za kvalitetan razvoj, dodaju.

“50.000 građana i građanki zajedno s organizacijama civilnoga društva i sindikatima upozoravaju kako je ključan odnos koji svaka odgovorna Vlada i parlament trebaju imati onaj koji ima povjerenja u obrazovne radnike i omogućava im autonomiju i slobodu da provedu ključnu reformu obrazovanja. Inicijativa će i dalje inzistirati da Hrvatski sabor jednoglasno donese zaključak o podršci OVOJ reformi, OVOM ekspertnom timu i OVOM modelu s jasnim ODBACIVANJEM zaključaka saborskog Odbora za obrazovanje! U suprotnom, zahtijevamo od njih da odstupe”, navodi se u inicijativi samo dan nakon što je ministar obrazovanja Predrag Šustar poručio da će prihvatiti ostavke tog ekspertnog tima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.