HDZ-ovac Culej prostački učiteljicama: Obrišite si onu stvar

Vijesti 10. lip 201610:27 > 10:32
Facebook/Ivana Zanze

HDZ-ovac Stevo Culej prostački je reagirao na podjelu "svjedodžbi", kojima sindikalke u obrazovanju prosvjeduju protiv stopiranja kurikularne reforme.

“Obrišite si s tim, kolegice”, kazao je Ireni Preblicki iz Sindikata hrvatskih učitelja, aktivistici inicijative Hrvatska može bolje. Na upit što da obriše, kazao je: “Onu stvar”.

Razgovarali smo s njenom kolegicom Ivanom Zanze, koja je svjedočila sceni ispred Sabora, gdje je u istom trenutku dijelila svjedodžbe zastupnicima o nedovoljnom uspjehu.

“Nas dvije smo stajale ispred Sabora kada nam je prišao zastupnik HDZ-a i rekao Ireni da obriše ‘onu stvar’, kazala nam je Zanze.

“Nitko osim njega nije bio neugodan, iako je bilo dosta nezadovoljnih, ali oni ili nisu uzeli svjedodžbu u ruke ili su je gurali natrag. Uglavnom su imali potrebu reći da nisu mogli podržati reformu. Domagoj Ivan Milošević je kazao da je kroz cijelo školovanje bio štreber i da ne zaslužuje ništa manje od petice. Neki su govorili zašto misle da treba odgoditi proces da bi se uključilo više ljudi, uglavnom su to bile načelne izjave. Jasen Mesić je kao profesor povijesti i arheolog kazao da se ne slaže da sa kurikulumom povijesti. Zastupnici HSP-a AS su također bili jako protiv kurikuluma”, kazala nam je Zanze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.