Milanović: Imat ćemo i više nego dovoljno potpisa!

Vijesti 10. lip 201612:04 > 12:17
N1

Šef SDP-a obratio se javnosti iz Sabora. Imat ćemo i više nego dovoljno potpisao, rekao je.

“Ovo je trenutak istine, znat ćemo tko ima kakve motive u idućih nekoliko dana. Hrvatski građani nisu laboratorijski miševi u eksperimentima kojima se bavi HDZ. Miševi na kraju ugibaju. 70 posto građana i više je za izbore i tu volju treba poštivati zbog interesa naroda, ali i države”, kazao je MIlanović.

“Imat ćemo i više nego dovoljno potpisa. Vidjet ćemo hoće li Most dopustiti da im i dalje čerupaju ljude. Vidjeli smo kako se HDZ-ovci ponašaju, 2011. godine, sa svojim pipicma u represivnom aparatu, koji su upotrijebili protiv opozicijskih prvaka, bili su spremni dizati lažne optužnice protiv Obersnela, Picule i Mršića. Tim ljudima ne treba vjerovati ništa”, kazao je Milanović. Ustvrdio je i kako su svi SDP-ovci potpisali ili će to učiniti u idućih pola sata.

“Računam na više od 64 zastpunika, a Mostom je preko 76 i što je zlo u tome? Da idemo na izbore?”, pitao je Milanović.

Upitan je i o tome kada bi trebali biti izbori.

“Sve se to može, što prije. Naveo sam deveti mjesec kao zadnji rok, ali neodgovorno je ljude razvlačit kao laboratorijske miševe. Ima zastupnika koji znaju da će im biti teško povratiti mandat u Saboru, kao što su trojica odlikaša iz Mosta. Oni ne mogu u Sabor i učinit će sve da se zubićima drže za saborske stolice”, kazao je Milanović.

Ova inicijativa je taktičko sredstvo, instrument da Hrvatska dobije Vladu “koja se neće sramotiti u Londonu i Parizu”, dometnuo je.

“Ovi ljudi nisu u stanju izdati obveznice, a takve nam ljude nude za mandatare”, kazao je.

Upitan za komentar HDZ-ovih tvrdnji da će skupiti većinu, kaže: “OK, idemo vidjeti”.

Tijek događaja u petak iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU

Podsjetimo, SDP je pokrenuo inicijativu za raspuštanje Sabora u četvrtak poslijepodne.