Habijan (HDZ): Ne odustajemo od poziva na ostavku Karamarka

Vijesti 11. lip 201618:43 > 18:43
Marko Jurinec/PIXSELL

I dok se čeka glasanje u Saboru koje će pokazati tko je skupio više ruku, nemoguće je ignorirati unutarnje probleme kroz koje prolazi HDZ. Gost Dnevnika bio je Damir Habijan, varaždinski HDZ-ovac koji je prvi jasno i glasno zatražio Karamarkov odlazak.

Habijan kaže da ostavku ne namjerava dati, iako je mandat dao na raspolaganje. Rekao je da mu nitko iz HDZ-a nije dao niti sugestiju da podnese ostavku.

“Ne bi bilo korektno da govorim o sadržaju razgovora koji su se dogodili u HDZ-u, ostajem kod svog stava, a moj istup je bio dobronamjeran. Išao je za time da pronađemo rješenje za dobrobit ove zemlje i mislim da nemamo vremena za nove izbore, a niti novaca. Napravimo Vladu koja će funkcionirati, i to je bio jedan od prijedloga. Stav ne mislim mijenjati.”

Nije htio komentirati pozive stranačkih kolega na ostavke.

“Svatko ima određene ovlasti, ali od svog stava ne odustajem”, poručio je Habijan.

 Podsjećamo,varaždinski HDZ zatražio je ostavku Tomislava Karamarka s mjesta prvog potpredsjednika Vlade. OVDJE možete pročitati njihovo objašnjenje.

Nakon toga su predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan i potpredsjednik te gradske stranačke organizacije Robert Gotić stavili svoje mandate na raspolaganje Gradskom odboru HDZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.