Orešković za N1: Ako imate 76 ruku, pokažite mi ih!

Vijesti 16. lip 201620:09 > 20:16
N1

Sad već bivši premijer Tihomir Orešković rekao je u četvrtak, u razgovoru za N1, da misli da se danas malo previše spekulira o tome "što će on dalje".

“Za početak igra naša reprezentacija, prvo ću stati na loptu i onda vidjeti što ću u budućnosti”, kazao je našoj Tini Kosor Giljević.

“Vlada će funkcionirati dok se ne sastavi nova Vlada, bit ćemo tehnička vlada. Do tada se bavimo politikom.”

Orešković je rekao da je često govorio poznatu frazu “Show Me the Numbers!“, tj. “Pokažite mi brojeve”, pa tako smatra i za 76 zastupnika potrebnih HDZ-u. Ipak, misli da nas čekaju novi izbori.

“Rekao sam u početku da sam došao pomoći svojoj domovini. Ne bih ništa promijenio, možda smo mogli i više napraviti, evo nažalost je došlo do ovog.”

“Karamarko i ja ne razgovaramo zadnja dva mjeseca”

Na pitanje kada je puknula ljubav s HDZ-om, kaže da zadnja dva mjeseca šef HDZ-a Tomislav Karamarko i on u principu ne razgovaraju.

“Ja sam na skup HDZ-a došao da dam podršku HDZ-ovcima koji su mene podržali. Moj govor je bio u tom smjeru, a situacija s Karamarkom je došla do nivoa gdje Vlada više nije mogla funkcionirati.”

“Donio sam odluku o SOA-i, Karamarko je predložio svoje kandidate, a ja sam kao netko tko ima 20 godina iskustva gledao životopise, upoznao kandidate i predsjednica i ja smo izabrali”, kazao je o slučaju sa SOA-om.

Rekao je da je istina da je početak te procedure djelovao kao da je došao naglo, ali da su sve riješili. “Odnosi s predsjednicom su odlučni jer imamo zajedničke ciljeve i mislim da će ona brzo reagirati na situaciju.”

Orešković kaže da ako dođemo do 76 ruku, imamo Vladu, ako ne – on je za izbore u što kraćem roku.

“Moj stav oko Ine je bio jako transparentan, htio sam se angažirati u proceduri i pregovorima. Neki drugi ministri su imali druge ideje, samo ću reći da smo imali različito mišljenje o Ini”, kazao je Orešković.

Pogledajte cijeli razgovor:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.