Prvi dan jeseni donio prvi snijeg u Hrvatskoj

Vijesti 23. ruj 201412:26 > 15:00
Morgue File

Jutros u 4:15 sati kalendarski je počela jesen, a prvi dan jeseni dočekao nas je bez kiše, no donio je prvi snijeg. Na Zavižanu je palo četiri centimetra snijega prenosi Državni hidrometeorološki zavod .

Snijeg je pao i u Bosni i Hercegovini te Srbiji. U Srbiji je jutros najhladnije bilo na Kopaoniku gdje je u sedam sati izmjereno nula stupnjeva i gdje trenutno pada snijeg umjerenog intenziteta.

Prvi snijeg u BiH pao je jutros na Bjelašnici uz temperaturu od -3 Celzijeva stupnja, a na vrhu je zabilježeno oko četiri centimetra snijega. Snijega je bilo i na Jahorini i Vlašiću. 

Bez obzira na prve pahulje snijega, danas se u Hrvatskoj očekuje uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša temperatura biti će između 14 i 19, a na Jadranu od 19 do 24 Celzijevih stupnjeva.  

U Slavoniji se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, dok su poslijepodne u kopnenom  području mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. U unutrašnjosti je vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na srednjem Jadranu na udare i olujna bura koja će poslijepodne oslabiti.