Vrijeme sunčano i toplo, temperature i do 29 stupnjeva!

Vijesti 18. lip 201608:06 > 08:12
PIXSELL

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom. Samo ponegdje, uglavnom u kopnenim predjelima, može biti kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska.

Vjetar većinom slab, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 24 i 29 Celzijevih stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja. Na dionicama gdje traju radovi mogući su kraći zastoji. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama prema moru, kao i duž Jadranske magistrale (DC8) pa Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Uz povoljne vremenske uvjete na cestama očekuje se sve veći broj sudionika u prometu na dva kotača (mopedisti, motociklisti i biciklisti) a posebice u vrijeme vikenda pa ostale sudionike u prometu se poziva na dodatan oprez.

Od ovog vikenda počinje se primjenjivati Naredba o ograničenju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se subotama i nedjeljama zabranjuje promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, od 18. lipnja do 11. rujna o.g. Ljetne zabrane primjenjuju se na važnijim turističkim državnim cestama subotama od 04 do 14 sati, a nedjeljama od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1. 

Zbog tehničkih problema na graničnom prijelazu Mali Prolog nije moguć međunarodni promet (samo međudržavni). Moguće je koristiti susjedne granične prijelaze: Metković i Nova Sela.

Državna cesta DC201 GP Požane-Buzet otvorena je za sav promet (nakon završeta radova). Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.