HSLS Baldasaru: Podržavamo Uber, a tužite gradske taksiste!

Vijesti 26. lip 201616:44 > 16:45
Miranda Cikotic/PIXSELL

Splitski HSLS oglasio se priopćenjem oko najave gradonačelnika Ive Baldasara da će, u cilju zaštite taksista, razmotriti tužbu protiv Ubera.

“A čiji su građani vozači Ubera, pitamo vas gradonačelniče? Stali ste u obranu oko 140 splitskih taksista jer ne želite oprati ruke prebacivanjem odgovornosti, a što je sa 760 radnika Prometa od kojih ste davno oprali ruke? Godinama upozoravamo na nelegalne prijevoznike koji krše koncesijske ugovore i rade višemilijunsku štetu Gradu, a vi od početka mandata prebacujete odgovornost na Županiju. Zašto niste protiv njih podignuli tužbu da zaštitite gradsko poduzeće, a ovdje licemjerno štitite privatnike?”

“Činjenica je da su splitski taksisti među najskupljima u zemlji i drže apsolutni monopol. Činjenica je i da njihove usluge za mnoge Splićane preskupe. Ako su splitski taksisti pravi, ne trebaju se bojati konkurencije, a vi bi se mogli sjetiti da za vožnju moraju izdati račun. Da ne govorimo o načinu na koji je gradska administracija dodjeljivala licence za taksiste. Je li to taj legalni sustav koji zagovarate? Uber je barem transparentan jer nema gotovine i sive zone. Zato se neki i bune”, kažu splitski HSLS-ovci.

Podržavaju dolazak Ubera u Split, zalažu se za otvoreno tržište s više konkurenata kako bi se natjecanjem rušila cijena i poboljšala kvaliteta usluge, a sve u interesu građana Splita.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.