'Orešković je dobrodošao u Most'

Vijesti 30. lip 201613:46 > 13:52
N1

Saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, pozvao je državne dužnosnike u Sinj, nakon čega je dao izjavu za medije.

“Koliko mi je poznato, gospodin Ivo Baldasar je razgovarao sa strankom gospodina Milana Bandića i gospodina Špike. Nije mi poznato da je s Mostom razgovarao, on je to kazao”, kazao je Bulj.

Komentirao je i ideju da se premijer Tihomir Orešković priključi Mostu. “Osobno bih volio da Tihomir Orešković nastavi suradnju s nama i da bude dio tima, jer se pokazao i prema Milanoviću i Karamarku i bivšim premijerima da je državnik u velikom broju elemenata, koje oni nisu znali. To je moj stav”, kazao je Bulj.

Objasnio je zašto je kolege pozvao u Sinj. “Sinj i cetinski kraj, kao i dalmatinska Zagora, zanemareni su zadnjih dvadeset godina. U zadnjih 15-ak godina ima dvadesetak tisuća stanovnika manje na ovom području. Sinj ima vojarne, Sinj ima javnu vatrogasnu postrojbu, Sinj ima problem sa školama, sa zdravstvom. Sinj je poljoprivreda. Osim toga, Sinj ima dva najveća brenda u Dalmaciji, uz Hajduk, naravno, to je Gospa Sinjska i Alka, a nismo prometno povezani sa Splitom. Tako da imamo potencijala i mogućnosti, a sigurno da gospodin Orešković, pošto dolazi iz financijsko-poduzetničke branše, poznaje brojne ljude, gospodarstvenike, koji bi željeli ulagati u naš Sinj, jer znamo da imamo i zonu Kukuzovac, u koju je uloženo preko 70 milijuna kuna samo gradskih sredstava i nadam se da će on svojim lobiranjima postići cilj”, kazao je Bulj.

Kaže da je Orešković u Most izrazito dobrodošao. “Nema tu pregoravanja. Tihomira Oreškovića se treba pitati. On je dobrodošao. On je na strani pravde, na strani zaštite nacionalnih interesa. Pokazao se kao čovjek koji je stabilan, ne može se njime upravljati iz sjene, razmišlja svojom glavom. Mi smo ga spremni primiti u svoj tim i nadamo se da će doći”, kazao je Bulj.

Komentirao je i izjave vezane uz Zorana Milanovića. “Ni gospodin Milanović, ni gospodin Karamarko nisu nam bili prihvatljivi i zasigurno će biti treći premijer”, kratko je odgovorio Bulj.

Novinare je zanimalo i što misli o Andreju Plenkoviću, kandidatu za predsjednika HDZ-a. “Nabrojite mi razliku između njega i gospodina Milanovića, pa ćemo komentirati”, kazao je Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.