Vijeće FFZG-a odbacilo ugovor s KBF-om

Vijesti 01. srp 201616:52 > 16:54
Plenum FFZG-a

Na izvanrednoj sjednici Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu s 54 glasa protiv i 19 za odbilo je prijedlog suradnje FF-a s Katoličko-bogoslovnim fakultetom, koju je podržavao dekan Vlatko Previšić.

Za suradnju s KBF-om glasali su predstavnici tek dva odsjeka – povijesti te turkologije, hungarologije i judaistike, javlja Forum.tm.

Danas je održan nastavak sjednice od prije dva tjedna na kojoj je Vijeće tajnim glasanjem odlučilo pokrenuti postupak razrješenja dekana Previšića. Za njegovu smjenu tada je glasalo 46 članova, 34 ih je bilo protiv, a troje je ostalo suzdržano. Pokazalo se da suradnja s KBF-om ima još nižu podršku u Vijeću, i to unatoč činjenici da je dekan ovu točku namjerno “gurao” na dnevni red kad je ljeto već počelo.

Prema Statutu FF-a, Vijeće ima rok od dva mjeseca da bi provelo postupak i odlučilo o Previšićevu razrješenju. Iduća sjednica trebala bi biti održana ovaj mjesec. Rok za razrješenje je dva mjeseca.

Smjenu dekana zahtijeva i Plenum FF-a, upravo zbog sporne suradnje s KBF-om, koju je Previšić uporno gurao unatoč činjenici da je velika većina studenata protiv takvog dogovora. Prema istraživanju Studentskog vijeća, od 2070 studenata FFZG-a samo njih 32 podržava ugovor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.